Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle po Czesku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle wieprzowe 4 szt
mąka 1 łyżka
boczek 5 dag
cebula 2 szt
olej
musztarda 1 łyżka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle po Czesku

Smarujemy sznycle cienką warstwą musztardy. Pieprz ziołowy wymieszać z mąką, obtoczyć w niej sznycle i odstawamy na 20 minut. W tym czasie boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Sznycle smażyć na małym ogniu z każdej strony przez 3-4 minut. na ciemnozłoty kolor. Każdy ze sznycli udekorować boczkiem z cebulą. Podawać z czerowną kapustą i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 29.05.2011 09:04
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak