Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z makrelą i szpinakiem!

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 35 dag
jogurt naturalny 20 dag
jajko
żółtko jajek

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z makrelą i szpinakiem!

Składniki na nadzienie:
2 cebule
2 ząbki czosnku
1 kg szpinaku
25 dag wędzonej makreli
2 jajka
mielona gałka muszkatołowa
sól, pieprz

Zagnieść ciasto i wstawić do lodówki.

Szpinak zblanszować, odcedzić, dodać pokrojoną cebulę i czosnek. W natłuszczonej formie ułożyć ciasto, szpinak i pokrojoną rybę. Polać śmietaną z jajkami, solą i pieprzem i gałką. Piec 25 minut. w temp. 200 st. C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak