Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gaspaczo ala espanola

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1\\2 kg
ogórek 1 szt
cebula 1\\2 szt
czosnek ząbki 1
sól
oliwa 2-3 łyżki
ocet sherry 1 łyzka
woda 1\\4 szkl
kminek

Przepis i sposób przygotowania na: Gaspaczo ala espanola

Z pomidorów,ogórków i papryki wyrzucamy środki,kroimy w kostkę.Cebulę i czosnek drobno siekamy.Do miski wrzucamy pokrojonepomidory,ogórki,czosnek,prawie wszystką cebulę i paprykę,miękisz bułki.Dodajemy sól,oliwę,nasiona kminu,ocet.Wszystko razem miksujemy.Na koniec dodajemy wodę aby uzyskać konsystencję zupy.Podajemy dobrze schlodzone i udekorowane grzankami,pokrojoną cebulą,drobno pokrojona papryką,gotowanym i pokrojonym w kostkę jajkiem,ogorkiem pokrojonym w drobną kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 14.06.2011 07:17
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak