Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY MIELONE TRADYCYJNE

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzow-wołowe 50 dag
jajko
sól, pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY MIELONE TRADYCYJNE

Bułkę namoczyć w mleku lub wodzie, odcisnąć. Obrać i drobno posiekać cebulę, podsmażyć na patelni z 10 g tłuszczu. Zamiast cebuli można dodać łyżkę posiekanej natki pietruszki lub koperku.Mięso wyłożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, cebulę, jajka sól i pieprz i dokładnie wyrobić. Rękoma zwilżonymi wodą uformować podłużne kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak