Kapuśniak

Kapuśniak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wędzone

    3
  • kapusty kiszonej

    300 g
  • ziemniaki

    3
  • marchewki

    2
  • kaszy jęczmiennej

    3 łyżki
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować ok.3 litrów wody,dodać kostkę bulionową,włożyć żeberka lub boczek ,obrane i pokrojone ziemniaczki i marchewke - gotować 15min.Kaszę przepłukać pod bieżącą wodą,dodać do wywaru,kapuste pokroić,dodać do reszty - gotować jeszcze 20min.Doprawić solą,pieprzem i odrazu podawać kapuśniaczek z kawałkiem mięska,

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

12.02.2011 23:33
kasza? hmm

marcia71

10.02.2011 12:04
nie robiłam z kaszą

Tomasz17

26.01.2011 20:21
moja ulubiona zupa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat