Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA WARSWOWA Z TUŃCZYKA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
ser żółty 10-15 dag
cebula 1
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA WARSWOWA Z TUŃCZYKA

Jajka ugotuj na twardo , a gdy wystygną obierz i oddziel żółtka od białek, zetrzyj osobno białka i żółtka , ser żółty zetrzyj na tarce( wg upodobania, ja ścieram na średnich oczkach), cebulę posiekaj drobno, tuńczyka odsącz.
W salaterce układaj warstwami
-starte białka
-cebula
-pół porcji tuńczyka
- cienka warstwa majonezu
-ser żółty
-reszta tuńczyka
-warstwa majonezu
-starte żółtka(najlepiej ścierać bezpośrednio na majonez, wtedy ładnie wyglądają).
Odstawić do \"przegryzienia\" smaków.
Pycha!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 10.01.2011 20:03
Fajny sposób na tuńczyka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak