Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos bez kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 20 dkg
marchewka 20 dkg
pieczarki 20 dkg
kiełbasa zwyczajna 20 dkg
przecier pomidorowy 2 łyżeczki
ryż
olej do smażenia
bulion warzywny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos bez kapusty

Cebulę pokroić w krążki. Pieczarki pokroić w plasterki. Marchew zetrzeć na dużych oczkach. Kiełbasę pokroić w kostkę. Każdy składnik podsmażyć na łyżce oleju na osobnych patelniach. Wszystko połączyć i podlać bulionem, dodać przecier i doprawić do smaku. Poddusić na małym ogniu przez około 30 minut. Podawać z ryżem. Potrawę można zamrażać :) Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 14.02.2013 07:26
smaczny
Margo1 15.06.2011 12:27
pomysłowe
Misiabe 14.03.2011 05:26
haha no i własnie o to zaskoczenie chodzi :) A na poważnie. Gdy zrobiłam to pierwszy raz podałam mężowi, który za kapusta nie przepada. Minę miał niewyraźną bo myślał że to własnie bogos. A gdy już wylizał talerz z drugiej dokładki stwerdził że taki bigos bez kapusty to może jeść codziennie :) No i tak już zostało...
Jaheira11 13.03.2011 23:06
to jest dopiero bigos:) bez kapusty- kto by pomyślał :D
izapozdro 17.02.2011 19:17
ciekawy przepis
Neetka90 12.01.2011 19:14
może być dobre
traktorek 31.12.2010 12:27
dla mnie też coś nowego
Magda60 28.11.2010 22:02
super
Leonka 27.11.2010 07:46
Dla mnie nowość, suuuper! :)
Małgorzata113 16.11.2010 07:58
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak