Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka wieprzowa glazurowana miodem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

poędwiczka wieprzowa 50 dag
cebula 1
cukier brązowy 2 łyżeczki
tymianek 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
sos sojowy 1/4 szklanki
sos teriyaki 1/4 szklanki
miód 1/2 szklanki
musztarda 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka wieprzowa glazurowana miodem

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Mięso umyć i osuszyć, pozostałe składniki wymieszać. W powstałej marynacie obtoczyć polędwiczkę, starając się aby była pokryta możliwie najgrubszą warstwą masy. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, piec 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 04.04.2011 11:01
pyszności
PaniMISIOWA 24.02.2011 17:48
super sie prezentuje!
Mysiunia 25.12.2010 13:37
mm pyszne!
anya_86 29.11.2010 22:46
świetnie wygląda, muszę sprawdzić jak smakuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak