Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 2
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w panierce

Zdejmij z parówek folię. Pokrój je na kawałki długości 3-4 centymetrów. Olej do smażenia rozgrzej na patelni. W niedużej miseczce rozbij jajka, dobrze je rozmieszaj razem z solą i pieprzem. Parówki najpierw zanurz w jajku, potem posyp bułką tartą. Smaż na głebokim tłuszczu około 5-10 minut.
Podawaj z keczupem lub majonezem i świeżym pieczywem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 16.01.2013 08:15
proste i smaczne;]
novita23 07.08.2011 20:44
smaczne
perla 30.11.2010 17:11
Ciekawe potraktowanie parówki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak