Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół domowy Emi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1
włoszczyzna
marchewki 2
lubczyk 1 roślinka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół domowy Emi

Porcję rosołową zalewamy zimną wodą i na średnim ogniu doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok 30 min i zbieramy powstałą pianę. Następnie dodajemy włoszczyznę, marchewki przekrojone na pół, liść, ziele, lubczyk i gotujemy ok 40h, aż warzywa będą miękkie. Przecedzamy i takim rosołem zalewamy wcześniej ugotowany makaron nitki. Dekorujemy ugotowaną marchewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 12.10.2012 19:43
aż mi ślinka cieknie
edyta44 19.05.2012 13:49
pychota
smakowita 16.05.2012 17:46
najsmaczniejszy ze wszystkich zup
goofy9 16.01.2012 10:32
nie ma to jak rosołek
Sarenka 15.11.2011 13:59
Superprosty
BernadettaP 30.10.2011 19:27
A za mną dziś rosołek chodził, bo dawno nie jadłam, ale... leń zwyciężył :-( No może nie tyle leń, co konieczność zrobienia czerwonej kapusty i buraczków na zimę...
Wafelek2601 16.07.2011 00:45
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak