Pieczeń z indyka.

Pieczeń z indyka.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tymianek

    pół pęczka
  • rozmaryn

    6 gałązek
  • boczek wędzony

    9 plastrów
  • bulion

    500 ml
  • cebula

    3 sztuki
  • pomidory

    40 dag
  • cukinia

    1 sztuka
  • czosnek

    4 ząbki
  • ziemniaki

    60 dag
  • bazylia

    pól pęczka
  • twarożek

    40 (naturalny)
  • indyk

    1,5 kg
  • papryka zielona

    3 sztuki
  • papryka żółta

    3 sztuki
  • papryka czerwona

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zioła posiekać , wymieszać z twarożkiem, doprawić do smaku.Mięso naciąć , oprószyć solą i pieprzem, posmarować twarożkiem ziołowym i zwinąć w roladę.Obwiązać nitką.Mięso obłożyć boczkiem i ułożyć na natłuszczonej brytfannie.Piec w 180 stopniach. Po 15 minutach podlać mięso bulionem.Paprykę , ziemniaki pokroić na kawałki, cebulę na ósemki, cukinię na pół plasterki, pomidory na ćwiartki. Po 20 minutach pieczenia dołożyć warzywa, posypać ziołami, przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem.Piec jeszcze ok 25 minut podlewając bulionem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ankaryba

16.05.2012 17:09
pyszna

ankaryba

16.05.2012 17:09
pyszna

LuKaSz4761

24.09.2011 08:00
Smaczności

Justyna Jussstiii

02.09.2011 08:54
super

Dominika30

15.06.2011 13:42
Super pomysł na pieczeń.

Olaa

26.05.2011 19:44
pyszne

anna186

23.09.2010 12:31
rewelacja

madzialena19

23.08.2010 20:59
Pyszna pieczeń.

misia53

23.07.2010 00:35
To jest pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat