Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 2 kg
sól 1 łyżka
gałązka kopru 1 gałązka
pieprz 4 ziarna
ocet 10 % 1,5 szklanka
woda 2 l
ziele angielskie 2 ziarno
cukier 2,5 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 3 listek
ząbek czosnku 0,5 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ogórkowa

Ogórki dokładnie obmyć, pokroić w cienkie plasterki.
Zalać wodą osoloną dwoma łyżkami soli i odstawić na godzinę.
Następnie odcedzić wodę.
Do słoików włożyć wszystkie składniki podane wyżej i układać pokrojone ogórki.
Zalewę przygotować z podanych składników i zagotować.
Gorącą napełnić słoiki.
Ogórki muszą być pokryte zalewą.
Słoiki szczelnie zamknąć.
Do dużego garnka wlać wody, wstawić ogórki i pasteryzować 5 minut.
Gorące wyjąć z garnka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak