Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola 12 dag
kasza jęczmienna 10 dag
boczek 25 dag
marchew 1
natka pietruszki 1 lyzka
smalec 1 lyzka
seler 1/4

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik

Namoczyc fasole i odstawic na noc. Odcedzic i gotowac przez pol godziny. W posolonej wodzie gotowac kasze przez ok 25 minut. Do fasoli dodaj pokrojony w kostke boczek i gotuj przez ok 18 min. Pokroj marchew i seler i podsmaz. Dodaj do zupy i gotuj przez jakis czas. Natka pietruszki do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak