Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab w sosie migdałowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 500 G
słonina 30 G
migdały 150 g
białe wino 1 SZKLANKA
oliwa 2 LYZKI
sól DO SMAKU
pieprz DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: schab w sosie migdałowym

migdały mielimy w maszynce. mięso kroimy na porcje i rozbijamy tłuczkiem. słoninę kroimy stapiamy i dajemy na mięso. skrawki i mięso wkładamy do garnka solimy pieprzymy podlewamy winem i oliwa. Dusimy ok 30-40min. do sosu dodać zmielone migdały wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 11.03.2011 13:02
ciekawe chętnie wypróbuję
Allice 08.12.2010 11:10
zapowiada się smakowicie
matii6 23.10.2010 16:18
super przepis
berys18 22.10.2010 07:35
ciekawe połączenie
Emilia22 29.09.2010 08:46
dobry przepis
Tomcio1 20.06.2010 11:49
Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak