Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka wieprzowa z gomasio

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 50 dag
gomasio
mąka
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wieprzowa z gomasio

Wątróbkę kroimy na mniejsze, dowolne kawałki. Następnie obtaczamy ją w gomasio (proporcja sezamu do soli powinno być w tym wypadku większa, aby nie narazić wątróbki na kontakt z duża ilością soli), potem w mące wymieszanej z pieprzem ziołowym i wrzucamy na rozgrzany smalec. Smażymy na dużym ogniu z dwóch stron. Następnie dodajemy cebulę, przykrywamy i dusimy już na mniejszym ogniu do momentu, gdy cebula będzie gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 01.12.2012 21:28
Ciekawy przepis :)
Izabela/bella81 19.07.2011 09:57
fajna
jolaxa1 14.07.2011 23:44
super
ben-ka 23.04.2011 08:52
tak to jeszcze nie robiłam wątróbki.
MAR3STA 15.11.2010 16:26
wysmienita!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak