Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTKA RYZOWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 szt.
cukier 200 g
jajko 3 szt.
kleik ryżowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTKA RYZOWE

oddzielamy zoltka od bialek.miekkie maslo ucieramy z cukrem,zoltkami i olejkiem ,dosypujemy kleik i dokladnie mieszamy. bialka ubijamy na sztywna piane i dodajemy do masy maslanej. wszystko delikatnie mieszamy. rozsmarowujemy na duzej blaszce i pieczemy ok.20 minut na zlocisty kolor. po upieczeniu jeszcze cieple kroimy na trojkaciki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak