Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron w jajku a la Leon

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 250 gram
parówki 5
jajko 8
cebula 1
ser żółty 100 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
majeranek do smaku
bazylia do smaku
oregano do smaku
olej do smażenia 4 łyżki
oliwa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron w jajku a la Leon

Makaron gotujesz około 15 minut w litrze osolonej wody z dodatkiem oliwy (żeby nie przywierał). Olej rozgrzewasz na patelni. Cebule siekasz drobno i podsmażasz. Kroisz parówki na cienkie plasterki i dorzucasz do smażącej się cebuli. Jajka rozbijasz i wlewasz do osobnej miski, dodajesz do nich ulubione przyprawy według uznania. Ser trzesz na tarce. Kiedy parówki i cebulka nabiorą już złocistej barwy, dokładasz do nich ugotowany makaron i wlewasz rozmieszane uprzednio jajka. Kiedy jajka się zetną dorzucasz starty ser i energicznie mieszasz potrawę.

Makaron w jajku a la Leon wyśmienicie smakuje z ogórkiem kiszonym. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak