Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka Faszerowana

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa w/g uznania 1/2 kg
ryż 2 torebki
cebula 2 sztuki
pieczarki 25 dag
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
kostka rosołowa
olej do smażenia
papryka zielona 5 sztuk
papryka żółta 5 sztuk
papryka czerwona 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka Faszerowana

Cebulkę obieramy drobno siekamy i smażymy na masełku po około 15 min dodajemy drobno posiekane ( można w rozdrabniaczu) pieczarki. Dusimy do miękkości. Kiełbasę obieramy ze skórki i przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy do cebuli i pieczarek. Dusimy jeszcze chwilkę. W między czasie gotujemy 2 torebki ryżu. Paprykę myjemy, wycinamy u góry mały otwór, taki żeby zmieściła nam się do środka łyżeczka mała i wyciągamy nasiona. Do ugotowanego ryżu dodajemy cebulkę z pieczarkami i kiełbaską. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smku pieprzem i kucharkiem. Gotowy farszcz wkładamy do środka papryki małą łyżeczką ( dobrze ubijamy). Papryki z nadzieniem wkładamu do wiekszego garnka i zalewamy do połowy wodą i dodajemy 1 kostkę rosołową. Dusimy pod przykryciem około 30 min. Wykładamy na talerz polewamy wodą z garnka ( około 1/2 małej chochelki) Dusimy widelcem papryczkę z farszem. I mieszamy. Można jeść w całości. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eduszo
eduszo 22.01.2011 11:58
Uwielbiam takie papryczki
banditka 21.11.2010 21:01
sliczna papryczka
Tahitha 18.11.2010 05:35
Pięknie, kolorowo i apetycznie. Pychota.
rosik93 15.11.2010 23:27
mniam
Dorota76 15.11.2010 20:04
super kolorowe te papryczki
Kate131 15.11.2010 12:40
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak