Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

De volaille z serem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 sztuki
ser żółty 8 plasterków
masło w/g uznania
pieprz do smaku
jajko 2 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: De volaille z serem

Pierś z kurczaka dobrze rozbijamy. Rozkładamy na płasko. Z jednej strony tej co będzie środkiem przyprawiamy pieprzem i kucharkiem. Kładziemy 2 plasterki sera a na wierzch masło i jeszcze troszke pieprzymy. Zawijamy dokładnie. Można użyć do pomocy wykałaczek. Zawinięty kotlet obtaczamy w jajku ( jajko rozbełtamy i dodajemy do smaku kucharek i pieprz) a następnie w bułce tartej. Z jednej piersi kurczaka można zrobić 2 mniejsze kotlety.Smażymy dokładnie na rozgrzanym oleuju z każdej strony. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta51 05.01.2011 11:27
pycha
Kate131 15.11.2010 12:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak