Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekkie placki z cukini

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
pieprz do smaku
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
czosnek 1 sztuka
śmietana 18 proc 3 łyżki
jaja 2 sztuki
mąka 5 łyżek
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: lekkie placki z cukini

Cukinie obrać, wydrążyć środek z pestkami i zetrzeć na tarce o grubych
oczkach, następnie wycisnąć ją jak się da najlepiej. Ziemniaki i marchewkę obrac i utrzec na małej tarce wymieszac to z cukinią. Do tak przygotowanej cukini dodać jaja, mąkę, śmietanę, czosnek i sól i posiekaną natkę pietruszki. Ciasto dokładnie wymieszać ( jeśli jest za luźne trzeba dodać jeszcze mąki). Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na złoto – brązowy kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak