Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Capuccino

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
orzechy mielone 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
cukier 4 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Capuccino

Ze składników upiec bizkopt.

Masa budyniowa:
1/2 l mleka
1 budyń waniliowy
4 łyżki cukru
1 łyżka mąki pszennej
1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 kostka masła
4 łyżki capuccino waniliowego sypkiego
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

Ugotować budyń z mleka, budyniu, cukru i obu mąk. po wystudzeniu dodać budyń do utartej kostki masła, na koniec wsypać capuccino i kawę rozpuszczoną w dwóch łyżkach wody. Wyłożyć masę na biszkopt.

Masa śmietankowa:

1/2 l śmietany kremówki
1 galaretka cytrynowa
1 śmietana snieżka
1 gorzka czekolada
5 dkg orzechów

Śmietanę kremówkę ubić ze śnieżką. Do ubitej wlać galaretkę rozpuszczoną w 0,5 szkl wody, pokrojoną czekoladę i orzechy. Wymieszać a nastepnie wyłożyć na masę budyniową. Wierzch przytrzeć czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak