Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z czekoladową polewą!

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 15 dag
jaja 3 szt
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka ok 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z czekoladową polewą!

Nadzienie:

2 kg jabłek
skórka z pomarańczy
cukier
Sposób przygotowania:

Masło utrzeć w donicy dodając stopniowo jajka i cukier. Następnie wsypać przesianą mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Przełożyć ciasto na stolnicę i dokładnie wyrobić. Podzielić na trzy części i upiec na złoty kolor 3 placki o dowolnym kształcie. Jabłka obrać, poszatkować i udusić dodając otartą z pomarańczy skórkę oraz cukier do smaku. Gorącymi jabłkami przełożyć upieczone placki i obciążyć deską. Po ostudzeniu polać polewą!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak