Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bakłażan 3 sztuki
jajko 2 sztuki
sól
pieprz
mąka do panierowania
bułka tarta pikantna do panierowania
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany w panierce

Bakłażany obrać, pokroić w plastry i posolić. Zostawić na ok. 30 min., a następnie opłukać je i osuszyć. Panierować jak kotlety, czyli kolejno w mące, jajku (rozkłócić jajko z solą i pieprzem) i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak