Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1,5 szklanki
woda 3 szklanki
żółty ser 5 dag
jajko 2 szt
cebula 1 szt
olej 2 łyżki
koperek 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z ryżu

Ryż opłukać i wsypać do wrzącej , osolonej wody, gotować powoli 20min, mieszając od czasu do czasu., wyłożyć na miskę, ostudzić. Do przestudzonego ryżu wbić jajka, dodać podsmażoną cebulę, starty ser, siekany koperek i dobrze wymieszać. Uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 17.08.2011 22:12
fajny przepis
Justa32 07.08.2011 13:31
smaczne
Misiabe 23.04.2011 21:09
Bede musiała spróbować :) brzmi pysznie!!
wojtek10_89 29.10.2010 10:27
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak