Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CEBULA W ŚMIETANIE

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 60 DAG
masło 2 łyżki
mąka 1 ŁYŻECZKA
śmietana 100 ML
sól, cukier

Przepis i sposób przygotowania na: CEBULA W ŚMIETANIE

CEBULĘ OBRAĆ, OPŁUKAĆ, ZALAĆ WRZĄTKIEM, OSOLIĆ I OSŁODZIĆ. GOTOWAĆ 30 MINUT I ODCEDZIĆ. MĄKĘ PRZESMAŻYĆ NA MAŚLE, DODAĆ ŚMIETANĘ I CEBULĘ. DUSIĆ 10 MINUT MIESZAJĄC. DOPRAWIĆ SOLĄ I CUKREM. POSYPAĆ NATKĄ PIETRUSZKI, PODAWAĆ DO MIĘSA.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 18.11.2010 11:52
Ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak