Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jogurtowy z mandarynkami i kiwi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny 250 ml
mandarynki 2 sztuki
kiwi 1 sztuka
cukier do smaku
cukier wanilinowy do smaku
starta skórka z cytryny 0,5 łyżeczki
likier jajeczny do smaku
woda 0,5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jogurtowy z mandarynkami i kiwi

Żelatynę rozpuścić we wrzątku wody. Ostudzić i wstawić do lodówki na około 10 minut. Mandarynki obrać i wyciśnąć sok ( 2 kawałki zostawić do dekoracji). Kiwi obrać i pokroić w ćwiartki. Jogurt zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym i sokiem z mandarynek. Dodać schłodzoną żelatynę i skórkę cytrynową. Masę przełożyć do salaretek. Wstawić na 2 godziny do lodówki. Deser wyjąć z salaterki. Udekorować cząstkami mandarynek Polać likierem do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rzenia15 25.03.2011 20:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak