Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski prawie śląskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki kg
mąka ziemniaczana 3/4szklanki
mąka 1/4 szklanki
jajko
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski prawie śląskie

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. \"Utłuc\" 2 razy. Do na w pół ostudzonych dodać jajko,obie mąki(przesiane)odrobinę soli i gałkę.Wyrobić ciasto. na posypanej mąką stolnicy formować wałek i odcinać po kawałkach.Lepić kulki z dziurką w środku tj. typowe kluchy śląskie. Wrzucać do wrzącej wody i gotować ok 5min od momentu wypłynięcia;) Dodałam polane masłem ziołowym do pieczonego kurczaka-idealnie;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 22.11.2010 12:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak