Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona zapiekanka drobiowa ze szpinakiem i brokułami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 1 opakowanie
szpinak świeży lub mrożony
ser topiony 1 sztuka
oliwa
filet z kurczaka 300-400 gr
bazylia
cebula biała 1 sztuka
ser żółty 200-300 gr
czosnek 8 ząbków
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1/2 opakowania
camembert 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zapiekanka drobiowa ze szpinakiem i brokułami

Ugotować makaron w solonej wodzie. Kurczaka pokroić w kostkę lub paski, przyprawić przyprawą do kurczaka i usmażyć na oliwie z oliwek. Brokuły obgotować w solonej wodzie. Szpinak mrożony przygotować na patelni lub w rondlu przyrządzić z czosnkiem, serkiem topionym, solą i pieprzem. Cebulkę i 6 ząbków czosnku przysmażyć na oliwie z oliwek, na koniec smażenia dodać bazylię. Część makaronu umieścić w naczyniu żaroodpornym, na to położyć brokuły, kurczaka i przysmażony czosnek i z cebulką. Całość przykryć resztą makaronu. Następnie rozłożyć równomiernie szpinak i przykryć go kołderką ze startego sera żółtego i plastrami sera pleśniowego.
Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 170-200 stopni, najpierw dół, potem górę i dół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.07.2013 10:42
kakiej nie jadłam a na pewno bardzo smaczna
Zoso 05.01.2012 20:32
super danie na obiad
mala2021 17.01.2011 14:49
super
MAR3STA 27.11.2010 23:54
takie zapiekanki to ja lubię
marzencia2007 27.11.2010 11:56
ciekawa
marzencia2007 27.11.2010 11:56
ciekawa
wisznu 26.11.2010 22:46
cos innego
Margo1 21.11.2010 11:44
SMACZNA
accee 20.11.2010 15:03
SUPER!!!!!!!!!
Katarzyna/kate1980 15.11.2010 13:05
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak