Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowiec biszkoptowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy
budyń toffi
polewa biała
płatki migdałowe
mleko litr
masło kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowiec biszkoptowy

Budyń waniliowy wsypać do pół szklanki mleka i dokładnie wymieszać.Ok1,5szklanki mleka zagotować (trochę mniej niż jak na opakowaniu)i do gotującego powoli wlewać budyń.Mieszać by nie było grudek. Pół kostki masła zmiksować i powoli wlewać trochę ostudzony budyń(jeżeli był bez cukru-dodać cukier puder lub waniliowy).Masą posmarować biszkopt,przełożyć drugim i wstawić do lodówki.
Tak samo zagotować budyń toffi-dodając do niego drugą połówkę masła,miksować.Przełożyć biszkopt,na to 3 płat ciasta. Polewę wstawić na 5min do gorącej wody i wylać na ciasto.Posypać orzechami i płatkami.Wstawić do lodówki na godzinkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 17.01.2013 14:14
mniam smaczny;)
Magula 28.07.2012 21:43
fajne ciacho
andzia123 13.07.2012 16:03
fajne
patusia 22.01.2011 00:51
Wygląda apetycznie :)
romanrafal
romanrafal 07.01.2011 16:12
kupuję to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak