Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto orzechowo- miodowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
cukier puder 1/2 szklanki
margaryna 1 sztuka
smalec 1 ŁYŻKA
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
miód 3 łyżki
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 3 sztuki
karp

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto orzechowo- miodowe

WYROBIĆ CIASTO I PODzIELIĆ NA POŁOWĘ, JEDEN PLACEK UPIEC SUCHY, DRUGI POSMAROWAĆ POWIDŁAMI, NASTĘPNIE NA POWIDŁA WYŁOŻYĆ PIANĘ Z 3 BIAŁEK UBITYCH NA SZTYWNO+ 3 ŁYŻKI CUKRU+ 1 ŁYŻKA MĄKI ZIEMNIACZANEJ, NA PIANĘ WYŁOŻYĆ ORZECHY. DO RONDELKA WŁOŻYĆ 3/4 MARGARYNY, 3 ŁYŻKI MIODU+ 2 ŁYŻKI CUKRU+30DAG ORZECHÓW POKROJONYCH I SMAŻYĆ OKOŁO 5 MINUT, WYŁOŻYĆ NA PIANĘ I UPIEC, PRZEŁOŻYĆ MASĄ.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 17.01.2013 14:15
bardzo fajne;)
Kopiko1983 12.06.2011 12:17
Pyszne ciasto!!!
Anna141
Anna141 10.04.2011 17:40
rewelacja
Izabela28 20.03.2011 12:39
pychotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak