Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z rabarberem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rabarbar 1/2 kg
cukier 200 g
białko 2 szt
śmietana 30% 250 ml
cukier wanilinowy 16 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyzki
skórka cytrynowa

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z rabarberem

Rabarbar opłukać obrać rozdrobnić i ugotować.Rozgotowany przetrzec przez sito, dodać cukier, otartą skórkę z cytryny i zmiksować.Białka ubic na sztynwa piane, połączyć z rabarbarem i dalej ubijać.Żelatyne rozpuścić w niewilekiej ilości wody i dodać do masy w trakcie ubijania.Kiedy masa zacznie gęstnieć polączyć z ubitą śmietaną kremówką.Całość delikatnie wymieszać i ponakładać do salterek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 27.08.2013 08:01
ciekawe ciekawe ;)
Bernadeta1 03.06.2013 15:34
jadłam, bardzo smaczny
Ewelina47 14.01.2013 22:15
ciekawe
sara1 06.05.2012 14:35
nie lubię rabarbaru, ale krem bardzo interesujący
romanrafal
romanrafal 03.05.2012 14:13
[yszny
joanna77 16.03.2012 16:17
lubimy
Angelika10 13.03.2012 01:33
pycha
okrysia 19.02.2012 21:56
smaczne, a wiosna tuż tuż zaraz będzie świeży rabarbar i można probować.
IrenaM 19.02.2012 21:03
fajny krem można też wykorzystać jako nadzienie do ptysi
Ewelina38 16.02.2012 14:06
jak dla mnie to świetny deserek - uwielbiam rabarbar
Grazyna0211 10.02.2012 20:21
super przepis na rabarbarowy deser
jolaxa 25.04.2011 22:14
mmmm
ziutula
ziutula 18.01.2011 04:18
smacznego.....
iza15 01.01.2011 22:10
ciekawy
jolaxa 02.12.2010 21:58
mmm
Małgorzata106 01.12.2010 21:42
super przepis
MAR3STA 18.11.2010 14:46
pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak