Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w miodie i herbatnikach - obiad na słodko!

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka (ilość wg uznania)
miód
jajko 2 szt.
wiórki kokosowe
migdały
cukier
sól
olej do smażenia
herbatniki 2 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w miodie i herbatnikach - obiad na słodko!

Kiedy mam chandre, (a ostatnio mam ja caly czas!) musze zjesc cos koniecznie slodkiego. Na deser nie moglam sie doczekac, wiec zrobilam obiad na slodko. oplacalo sie, bo poziom cukru we krwi sie wyrowal :)

Piers z kurczaka rozbijamy tluczkiem przez folie aby sie nie rozerwala nam zbytnio, nastepnie solimy, cukrzymy, polewamy miodem, posypujemy migdalami i wiorkami. uklepujemy wszystko :D zanurzamy w rozbeltanym jajku i pokruszonych herbatnikach. potem na patelnie i do brzucha ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 17.01.2013 14:14
pyszności;)
stokrotka 18.02.2012 22:43
ciekawe połączenie
ewelinapac 05.12.2011 18:15
dobre
jolaxa1 20.02.2011 23:08
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak