Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto pysiowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
mąka 3/4 szkalnki
proszek do pieczenia 1 łyż
cukier 1 szt
kakało 3 łyżki
pysio 1 litr
budyń waniliowy 2 szt
śmietana 18 proc 800 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto pysiowe

Ubijamy białka. Do zółtek dodajemy cukier i ubijamy na jednolitą masę, dodajemy mąkę, proszek do pieczeni, kakało i ubite bialka , pieczemy 20 min. gotujemy 1 litr pysia i robimy budyń wedlug przepisu na opakowaniu, śmietane u bijamy, dodajemy, żelatynę rozpuszczamy w wodzie. na biszkopt nakladamy mase pysiową, czekamy az ostygnie.Na masę nakladamy ubitą śmietanę. chlodzimy w lodowce kilka godzin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 17.01.2013 14:21
pyyychota;]
bami 03.01.2012 10:29
Smakowicie się prezentuje :)
Grażyna13 17.06.2011 14:18
Piękne !
PaniMISIOWA 08.06.2011 10:02
ale kusi!
aisoglam 07.12.2010 14:20
Ale śliczne! Pomysłowo ozdobione ;)
kuklik 03.12.2010 16:37
bardzo ładnie ci wyszło
m1monika 19.11.2010 16:06
wygląda bardzo apetycznie :-)
Ewa111 19.11.2010 12:47
wygląda apetycznie
Agnieszka172 15.11.2010 21:18
a jak ładnie przyozdobione
suzana 14.11.2010 19:33
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak