Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki drożdżowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 600 gr
drożdże 80 gr
cukier 3 łyżki
margaryna 250 gr
mleko 0,5 szkl
żółtko jajek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki drożdżowe

Cukier i drożdże rozpuścić w mleku. Margarynę posiekać z mąką, dodać rozczyn drożdżowy. Wyrobć ciasto, ukształtować na jednolitą kulę i włożyć do zimnej wody na 10-15 min.
Po tym czasie wyjąć ciasto, otoczyć w mące, wałkować cienko, ciąć radełkiem na paski o długości 25-27 cm .. Nawijać na natłuszczone rurki do pieczenia, układać na papierze do pieczenia. posmarować rozmąconym jajkiem i piec na złoty kolor a temp 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 23.05.2012 08:31
super
Koper 15.08.2011 23:21
pięknie wyglądają
bietka 03.02.2011 20:25
bardzo ładne i napewno pyszne:)
Ewa111 19.11.2010 12:48
wyglądają świetnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak