Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos po cygańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
papryka czerwona 2 szt
pieczarki 1 kg
ogórek konserwowy 1 lit słoik
cebula 3-4 szt
przecier pomidorowy 1 łyżka
mięso mielone 1 kg
sól
Majeranek suszony Prymat
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos po cygańsku

Kapustę pokroic i sparzyć. Paprykę, ogórki pieczarki, cebula pokrojone usmażyc na oliwie.Usmażone dodać do kapusty.Mielone doprawic tak jak na klopsiki.Sól , pieprz, jajko, troszke bułki tartej , majranek.Uformować z tego małe kuleczki i usmazyc na oliwie.Po usmażeniu wrzucic do kapusty .wsztstko razem gotować.Pod koniec dodac przeccier i katchup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 02.06.2011 21:49
pycha
jolaxa 30.01.2011 22:37
musi byc pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak