Pierogi z Mięsem

Pierogi z Mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podwójna pierś kurczaka

    1
  • mięsa wieprzowego

    200 g
  • wątróbek drobiowych

    200 g
  • cebula

    1
  • mąki

    2 szkl
  • jajko

    1
  • wody gazowanej

    0,5 szkl
  • olej

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś i wieprzowinę ugotować z odrobina soli.Wątróbkę podsmażyć z cebulką na oleju - wszystko zmielić na drobny,kleisty farsz ,doprawić solą i pieprzem do smaku i włożyć do lodówki.

Mąkę przesiać na stolnice,zrobić wgłębienie po środku,wbić jajka,posolić po bokach,włewać stopniowo wodę i zagnieść sprężyste ciasto,rozwałkować go na grubośc ok 0,3cm,wykrawać,górą szklanki,krążki,na każdy nakładać mięsny farsz,dokładnie zlepić brzegi.

Zagotować osoloną wodę,wrzucać porcję pierogów na wrząteki gotować 3-5min. na wolnym ogniuPodawać z usmażona na masełku cebulką

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

02.10.2011 15:02
niezłe

ulaaa

23.08.2011 10:20
nie przepadam za wątróbką

Anna133

17.04.2011 20:22
ja tez zapiekam :)

aacaac

08.04.2011 09:42
lubię

kokos987

14.12.2010 19:36
świetny przepis

msmariusz

22.11.2010 18:59
pysznie wyglądają

msmariusz

22.11.2010 18:59
pysznie wyglądają

Jaheira11

16.09.2010 23:18
sprawdzone i dobre

Natalia/tubisiek

01.07.2010 08:45
pierogi z mięsem są moją najbardziej lubianą potrawą :) mogłabym je jeść bez przerwy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat