Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki z kaszy manny z masełkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 0,5 litra
masło
kasza manna 1 porcja

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki z kaszy manny z masełkiem

Zagotować pół litra mleka, wsypać kaszę mannę. Gotować na małym ogniu, cały czas mieszając. Posolić do smaku.

Ugotowaną na gęsto kaszę wyłożyć na talerzyk łyżką, formując kulki. W każdej kulce zrobić zagłębienie, nałożyć trochę masła i poczekać chwilę aż się roztopi. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak