Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta zbożowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki zbożowe 2 szkl
ogórek kiszony
cebula 2 szt
majeranek
Papryka ostra mielona Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: pasta zbożowa

Cebule pokroić i mieszając podprażyć na suchej patelni (cebula jest wtedy łatwostrawna nawet dla osób nie tolerujących przysmażonej), dodać paprykę, drobno pokrojony ogórek i natkę. Dolać 3 szklanki zimnej wody i zagotować, po czym dodać płatki zbożowe, majeranek i smażyć 15 minut.

Gdyby pasta była zbyt sucha, można dodać gorącej wody lub mleka. Pastę je się na gorąco, z pieczywem pszennym, ale można ją również spożywać na zimno. A jeśli doprawi się ją olejem i sosem sojowym można ją spożywać z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak