Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jaja z rybą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z ryby 10 dag
jaja 4 szt
wywar warzywny 1,5 szkl
natka piertuszki gałązka 4 szt
pieprz szczypta
sól 1\\2 łyżeczki
wódka łyżeczka
olej sezamowy łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: jaja z rybą

Filety pokrajać w poprzek w paski o szerokości 2 cm. Lekko roztrzepać jaja, dodać wywar i przyprawy, starannie wymieszać nie ubijając. Paski ryby ułożyć jedną warstwą na dnie żaroodpornej miski. Zalać przyprawionymi jajami. Gotować na parze na małym ogniu przez 12 -15 min. Próbować nożem, który powinien być czysty po wyjęciu. Podawać w misce, w której gotowano potrawę, przybrać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 17.01.2013 14:22
smaczne połączenia;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak