Przepis i sposób przygotowania na: deser fantazja
-opakowanie okrągłych biszkoptów
-4łyżki dżemu
-4sztuki gruszki
-2łyżki cukru
-skórka z cytryny
-pół litra wody
-galaretka agrestowa
krem budyniowy:
-2szklanki mleka
-1opakowanie budyniu
-2łyżeczki cukru
-1łyżka masła
-3żółtka
-1banan
-2mandarynki
polewa czekoladowa:
-polewa czekoladowa do rozrobienia w opakowaniu
-1 śmietana kremówka 30%
-5kostek czekolady
gruszki umyć,obrać i pokroić na ćwiartki. Zagotować je z wodą z cukrem i skórką z cytryny. Gotować gruszki aż będą szkliste.Ostudzić i pokroić w kostkę. Rozrobić galaretkę i odstawic do zastygnięcia a kiedy bedzie gotowa pokroić w kostkę. Ugotować budyń z mleka z dodatkiem cukru i masła a gdy trochę przestygnie zmiksować go z żółtkami. Przygotować polewę. Wyścielić około 10 pucharków biszkoptami namoczonymi w zalewie z wody i skórki z cytryny. Ułożyć gruszki a następnie galaretkę. Przykryć kremem budyniowym. Banana pokroić w plajstry i ułożyć na kremie budyniowym. Zalać polewą czekoladową. odstawić w chłodne miejsce. Przed podaniem wyrobić bitą smietanę i udekorować nią deser. Bitą smietanę posypać starkowaną czekoladą oraz przystroić mandarynkami.