Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogale Marcińskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masy makowej z białego maku puszka
ciasta półfrancuskiego opakowanie
lukier

Przepis i sposób przygotowania na: rogale Marcińskie

Przepis w brew pozorom jest bardzo prosty ponieważ można go przygotować z gotowych półproduktów :)

Ciasto po wyciągnięciu z pudełeczka rozkładamy i wykrawamy z niego dość sporych rozmiarów trójkąty, nakładamy na nie masę makową ( bakalland ) i zwijamy zgrabne rogaliki. Gotowe rogaliki smarujemy roztrzepanym jajkiem aby nabrały \"rumieńca\" w czasie wypieku :)

Rogaliki układamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego do 160`C piekarnika na jakieś 20min.

Po wystygnięciu smarujemy za pomocą pędzelka lukrem , posypujemy orzeszkami i gotowe:)

Palce lizać polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 22.04.2011 00:18
pycha
rosik93 17.11.2010 23:20
Wyglądają super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak