Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grochem

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
słonina
przyprawa uniwersalna Kucharek
sól, pieprz
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) 1,5
groch op. (połówki)

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grochem

Kapustę wstawiamy i gotujemy bardzo długo, dolewając wodę , w między czasie wstawiamy groch połówki z dodatkiem soli i gotujemy do uzyskania papki , cały czas mieszamy aby nam się nie przypalił. Słoninę kroimy w kostkę i wstawiamy aby nam się stopiła. Cebule również kroimy i chwilkę podsmażamy na patelni.Gdy kapusta nam się ugotowała[ ja gotowałam 4 godziny] dodajemy kostki, i wszystkie przyprawy. Następnie groch i słoninę . Wszystko mieszamy i próbujemy w smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 29.05.2012 08:24
lubię
ElizaT 18.11.2010 11:17
a ja nie jadłam!
Margo1 15.11.2010 09:47
I rewolucje w brzuchu
Natalia/tubisiek 15.11.2010 07:41
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak