Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks kakaowo-bakaliowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1,5 szklanka
woda 1/2 szklanka
masło 25 dag
kakao 2-3 łyżki
mleko w proszku 3 szklanki
orzechy włoskie 1 szklanka
galaretka 1 opakowanie
skórka pomarańczowa 2 łyżki
rodzynki 3 łyżki
wiśnie 1/2 słoiczka
herbatniki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Keks kakaowo-bakaliowy

Wszystkie składniki ze sobą połączyć i wymieszać. Kiedy będzie już letnie dodać mleko w proszku i pozostałe składniki. Dokładnie wszystko wymieszać!
Blaszkę wysmarować masłem. Masę można też wyłożyć na andrut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak