Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto pierogowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 60 dag
jajko 1
mleko 3,2%

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pierogowe

Mąkę wyrabiamy z jajkiem, podgrzanym mlekiem i bardzo dobrze ugniatamy ciasto. Mleka dodajemy taką ilość, aby ciasto miało masę bardzo plastyczną. Następnie rozwałkujemy i kroimy w kwadraty. Nakładamy ulubiony farsz, \"składamy\" ciasto i ściskamy na rogach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 25.04.2012 10:40
Fajnie cieniutko rozwałkowane ciasto. Lubię jak pierogi są z takim ciastem.
Miki 19.02.2012 19:52
spoko
pacpaw 30.05.2011 11:11
polecam ciasto pierogowe elastyczne http://www.doradcasmaku.pl/przepis/121131/ciasto-pierogowe-elastyczne.html :o) Tam już też zastosowałem kółeczka
Izabela/bella81 30.05.2011 00:24
a ja robię z wodą i wyciskam pokalem kółeczka :)
IZABELA29 15.11.2010 09:47
tak to ja nie robiłam zawsze szklanką .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak