Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka z cebula i szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątrubka 0,5 kg
szpinak 100 g
cebula 2-3
mleko 1 szklanka
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z cebula i szpinakiem

wątróbkę po umyciu i odsączeniu dajemy do naczynie i zalewamy mlekiem.
kroimy cebulę i podsmażamy po czym wyciągamy wątróbkę,kroimy i dodajemy do wcześniej podsmażonej cebuli.Po ok 3 min dodajemy szpinak.Podsmażamy to wszystko razem do zmiękczenia wątróbki.Wątróbkę przyprawiamy na talerzu gdyż podczas smażenia by stwardniała.Podajemy z ziemniakami lub swoim ulubionym dodatkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak