Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy szczaw na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczaw
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy szczaw na zimę

Szczaw przebrać, oczyścić i umyć,Pokroić dość drobno.Wsypać sól, wymieszać aż puści sok.Wkładać do słoików ugniatając dobrze.Na wierzch każdego słoika wlać trochę oleju.Zakręcić.Dobrze się przechowuje.Jeżeli po otworzeniu słoika szczaw jest mocno słony, przepłukać go na sitku pod bieżącą wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak