Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

A\' la krówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko skondensowane 1 puszka
masło 2 łyżki
biszkopty okrągłe 250 gram
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: A\' la krówki

Biszkopty drobniutko pokruszyć, np. wałkiem czy blenderem. Do wysokiego rondelka wlać mleko, kakao i masło- pogrzewać na małym ogniu co jakiś czas mieszając, aby masa nie przywarła do naczynia. Jeżeli masa będzie się odrywać od dna rondelka przestać gotować. Masę lekko ostudzić i dodać do niej pokruszone biszkopty. Gotową masę przelać do foremki wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia bądź posmarowanej tłuszczem. Odstawić do lodówki. Gdy masa będzie twarda pokorić ją na mniejsze kawałki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kome 29.03.2011 23:39
Ale pomysł.....
Emilia22 14.11.2010 14:14
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak