Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z masłem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1
masło pół kostki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z masłem

Bagietkę pokrój na mniejsze kawałki. Masło wyłóż na talerz i pozostaw na chwilę tak, aby trochę zmiękło. Do masła dodaj zioła prowansalskie Prymat, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszaj. Tak powstałą masą posmaruj wszystkie kawałki bagietki. Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni Celsjusza. Piecz grzanki około 15 minut, aż nabiora pięknej, złocistej barwy. Grzanki mozesz podawać z barszczem albo zupą rybną.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak