Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z pieczarkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 5 dag
jajko 5 sztuk
mleko 0,5 litra
cukie 2 łyżki
mąka 50 dag
margaryna 15 dag
pieczraki 1,2 kg
sól wg uznania
pieprz wg uznania
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania
kapusta kwaszona 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z pieczarkami

CIASTO:
Drożdże rozrobić z małą ilością mleka. Wlać do miski. Dodać jedno jajko i 4 żółtka, dwie łyżki cukru i resztę mleka. Wymieszać z mąką, tyle mąki ile zabierze. na końcu dodać roztopioną margarynę. Zostawić w cieple do wyrośnięcia.
FARSZ:
Pieczarki usmażyć, kapustę odcedzić, wymieszać z pieczarkami. Na margarynie podsmażyć cebulkę i dać do tego farszu. Wszystko wymieszać i przyprawić. Następnie rozwałkować ciasto na 5mm, nakładać farsz i zwijać paszteciki. Piec w piecu na rumiany kolor w 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 26.04.2012 21:14
pyszności;)
KasiaK90 13.01.2012 11:50
świetne
Juleczka20 20.07.2011 11:50
super
tomek18 02.06.2011 12:35
super
IlonaAlbertos 06.02.2011 20:13
Apetyczne ;)
patusia 24.01.2011 10:31
Uwielbiam paszteciki :)
Elżbieta17 27.11.2010 16:21
wyglądają apetycznie
MAR3STA 20.11.2010 23:16
wspaniałe!
Iwusia 19.11.2010 14:40
jakie ładne a jakie muszą być smaczne :)
pacpaw 14.11.2010 13:05
szukałem takiego przepisu. Brakowało mi tego do barszczyku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak