Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z kurczaka i łopatki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1,3 kg
łopatka 60 dag
marchewka 2 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie
wywar z kurczaka wg uznania
sól wg uznania
pieprz wg uznania
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z kurczaka i łopatki

Kurczaka i łopatkę dobrze ugotować na miękko. Rozdrobnić go do salaterek (szklaneczek). Do wywaru dać żelatynę. Przyprawić. Zalać tym mięso. Odstawić na całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 22.09.2011 14:03
ja też lubię takie galaretki
Juleczka20 27.06.2011 09:04
też je bardzo lubię
tomek18 28.04.2011 17:17
uwielbiam takie galaretki
IlonaAlbertos 05.02.2011 20:45
Mój mąż uwielbiam takie galarety :)
Iwusia 28.11.2010 12:30
Taka typowo mięsna galaretka, nie jedna osoba by się skusiła :)
jolajka 15.11.2010 07:11
wygląda smacznie i bogato w mięso
pacpaw 14.11.2010 13:07
muszę taka galaretę też spróbować. Do tej pory jadłem tylko na nóżkach i kolankach wieprzowych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak